Δραστηριότητες

Η θαλάσσια περιοχή του camping προσφέρεται για ποικίλες θαλάσσιες δραστηριότητες:
– wind-surfing
– ιστιοπλοΐα
– υποβρύχιες καταδύσεις
– water-ski
Υπάρχει όμως και η δυνατότητα ενασχόλησης με άλλες δραστηριότητες, εκτός των θαλασσίων, μεμονωμένα ή μέσω οργανωμένων μαθημάτων με τα παρακάτω:
– Αλεξίπτωτο πλαγιάς, και πέταγμα με διπλό αλεξίπτωτο στις πλαγιές του Ολύμπου. (Paragliding, tandem flying)
– Ποδήλατο βουνού στον Κάτω Όλυμπο – Καλλιπεύκη, Καρυά. (mountain bike)
– Αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία στις περιοχές του Ολύμπου.
– Οργανωμένες εξορμήσεις με 4Χ4 τζιπ.
– Ιππασία στο Δέλτα του Πηνειού
– Canoeing στις εκβολές του Πηνειού

Με αφετηρία το κάμπινγκ μπορεί επίσης ο κατασκηνωτής να περιηγηθεί στα γύρω αξιοθέατα μέρη ή στις εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή.
Όσο για την ψυχαγωγία ένα πλήθος από ταβέρνες, νυκτερινά κέντρα και διάφορα άλλα καταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή δεν αφήνουν τον ενδιαφερόμενο να πλήξει ούτε ένα λεπτό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
– Εκδρομή για τους λάτρεις του βουνού και της Ελληνικής παράδοσης στους οικισμούς του Παλιού Παντελεήμονα (παραδοσιακός οικισμός) ή της Παλιάς Σκοτίνας και ακόμη πιο ψηλά, διασχίζοντας την δασική περιοχή του Κάτω Ολύμπου, έως την Καλλιπεύκη (αποξηραμένη λίμνη οροπεδίου του Νιζερού) και την Καρυά Ολύμπου με επίσκεψη στην αξιόλογη Ιερά Μονή Σπαρμού στα 1000 μέτρα κάτω από τις κορφές του Ολύμπου. Από εκεί γίνεται η κατάβαση από την καινούργια δασική οδό Καρυάς-Λεπτοκαρυάς με επίσκεψη επίσης της Μονής Κανάλων στον Όλυμπο.
– Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαδρομή είναι η επίσκεψη του Λιτόχωρου με περίπατο μέσα στο μοναδικού κάλους Φαράγγι του Ενιπέα και μετά ανάβαση με αυτοκίνητο στον Όλυμπο μέχρι τη θέση Πριόνια με ενδιάμεση επίσκεψη στο Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Υπάρχει και η δυνατότητα για τους περιπατητές, της κατάβασης από τα Πριόνια, μέσα από το ρέμα του Ενιπέα, μέχρι το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, θαυμάζοντας τους μικρούς καταρράκτες και τις λιμνούλες που σχηματίζει ο Ενιπέας (1-1½ ώρα).
– Από τα Πριόνια ξεκινάει επίσης η αναρρίχηση στην κορφή του Ολύμπου (Μύτικας 2917 μ.) είτε αυθημερόν ή με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Σπήλιου Αγαπητού (Ζολώτα) (2100 μ.)
– Πολύ ενδιαφέρουσα επίσης είναι και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου καθώς και στο αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται εκεί.
– Εντυπωσιακές είναι και οι εκδρομές στα χωριά του Κάτω Ολύμπου Κρανιά και Ραψάνη (περιοχές με παραγωγή κρασιού Ονομασίας Προέλευσης) με επίσκεψη στα τοπικά οινοποιεία (Κατσαρού και Τσάνταλη)
– Στην απέναντι μεριά της φημισμένης Κοιλάδας των Τεμπών πάνω στον Κίσαβο (Όσσα) βρίσκεται ο ονομαστός οικισμός των Αμπελακίων όπου τον 18ο αιώνα δημιουργήθηκε η πρώτη Συνεταιριστική Ένωση στην Ελλάδα και μάλιστα υπό τουρκικό ζυγό. Σώζεται ακόμη μέσα στο χωριό το περίφημο αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς.
Μακρινότερες εκδρομές σε ενδιαφέροντα επίσης μέρη με αφετηρία πάντα το κάμπινγκ προτείνουμε:
– Επίσκεψη στα Μετέωρα και στις μονές που βρίσκονται εκεί (140 χλμ.).
– Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας (110 χλμ. και 90 χλμ. αντίστοιχα).
– Επίσκεψη στην αγορά της Θεσσαλονίκης, στα Μουσεία και τις Βυζαντινές εκκλησίες της (100 χλμ.)
– Θαλάσσια περιήγηση του Αγίου Όρους μέσω Ουρανούπολης (240 χλμ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην περιοχή του κάμπινγκ την καλοκαιρινή περίοδο λαμβάνουν μέρος ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και λαϊκού ενδιαφέροντος με κυρίαρχη αυτή του φημισμένου πλέον Φεστιβάλ Ολύμπου, όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Photo Gallery