Aγαπητέ κατασκηνωτή,

Το CASTLE CAMPING αποφασίζοντας να συνεχίσει την πολυετή (56 έτη) πορεία του στον κατασκηνωτικό τουρισμό αυτή τη δύσκολη χρονιά, προσφέροντας πάντα ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στους φίλους πελάτες του, προσαρμόστηκε και εφάρμοσε έγκαιρα τις απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές που ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο για την προστασία από την διάδοση του Covid-19.

Αυτό το καλοκαίρι η κύρια προτεραιότητά μας θα είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους εργαζόμενους στο κάμπινγκ.

Η προσπάθεια αυτή θα επιτευχθεί όμως απαραίτητα και με την δική σας ενεργή και σχολαστική συμμετοχή.

Γι αυτό αναφέρουμε παρά κάτω τα μέτρα που εμείς πήραμε και αυτά που έχουν άμεση σχέση με εσάς σαν κατασκηνωτή.

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

  1. Μετακινήσαμε όσα τροχόσπιτα μόνιμων κατασκηνωτών ήταν απαραίτητο, προκειμένου να τηρηθούν κατά το δυνατόν, οι αποστάσεις (3 & 5 μέτρα) που ορίζει το πρωτόκολλο.
  2. Εφαρμόσαμε τα απαραίτητα μέτρα, μέσα στις κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους του κάμπινγκ (απολυμαντικά, σαπούνια, σημάνσεις κλπ).
  3. Όλο το διάστημα λειτουργίας του κάμπινγκ και ανάλογα με την πληρότητα, θα γίνεται σχολαστική καθαριότητα και αντίστοιχη απολύμανση από το απαραίτητο προσωπικό στους κοινόχρηστους χώρους όλη την ημέρα (π.χ. 7:00-22:00 τον Ιούλιο-Αύγουστο)
  4. Δημιουργήσαμε καινούργιο χώρο για την εκκένωση των χημικών τουαλετών των τροχόσπιτων εκτός του κτηρίου των WC.
  5. Απομονώσαμε, περιφράξαμε και κλειδώσαμε τελείως το χώρο γύρω από το εστιατόριο-αναψυκτήριο, ώστε να μην διέρχεται κανένας από τους ημερήσιους πελάτες του μέσα από το κάμπινγκ.
  6. Κλείσαμε με κινητό φράχτη τη πρόσβαση/είσοδο της παραλίας αφήνοντας μία πόρτα και τοποθετώντας την απαραίτητη σήμανση, ώστε να μην εισέρχεται κανένας από την παραλία στο κάμπινγκ εκτός από τους διαμένοντες.
  7. Εκπαιδεύσαμε και συνεχίζουμε την εκπαίδευση του προσωπικού του κάμπινγκ, στην τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
  8. Τηρούμε στη ρεσεψιόν το σχετικό βιβλίο εισόδου-εξόδου των διαμενόντων στο κάμπινγκ για την διευκόλυνση της ιχνηλάτησης .
  9. Αναρτήσαμε σε επίκαιρα σημεία του κάμπινγκ πίνακες info covid-19” με έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πιστή τήρηση των όρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

ΜΕΤΡΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

  1. Οι κατασκηνωτές που έρχονται με δικό τους κατασκηνωτικό μέσο (σκηνή ή τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο), πρέπει να αφήνουν απόσταση 3 μέτρων περιμετρικά και 5 μέτρων από τη μεριά της εισόδου με οποιοδήποτε άλλο κατασκηνωτικό μέσο.
  2. Η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρων πρέπει να τηρείται και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων τα οποία δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο ή δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια/ παρέα. Οι γονείς φέρουν την ευθύνη για την τήρηση του παραπάνω κανόνα για τα ανήλικα τέκνα. Ειδικά τα παιδιά ως 14 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
  3. Στις εγκαταστάσεις των στεγασμένων κοινόχρηστων χώρων του κάμπινγκ (WC) πρέπει να διατηρείται η κοινωνική απόσταση σύμφωνα με την ειδική σήμανση ώστε να υπάρχει ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων, τα οποία ταυτόχρονα θα κάνουν χρήση της υφασμάτινης μάσκας.
  4. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, η διέλευση, η παραμονή, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ από μη διαμένοντες στο κάμπινγκ. Για τον λόγο αυτό θα απαγορευτεί αυστηρά η φιλοξενία επισκεπτών από τους διαμένοντες στο κάμπινγκ.
  5. Στα bungalows του κάμπινγκ, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, το check-out γίνεται μέχρι τις 11:00 το πρωί και το check-in γίνεται μετά τις 15:00. Για διαφοροποίηση αυτού του ωραρίου, εφόσον το bungalow θα είναι άδειο πριν ή μετά, θα προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση με την ρεσεψιόν.
  6. Ο καθαρισμός και η απολύμανση των bungalows, γίνεται βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα καθαριστικά/απολυμαντικά. Το προσωπικό καθαριότητας χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό όταν θα εισέρχεται στο κάθε κατάλυμα. Επίσης, βάσει του πρωτοκόλλου, ισχύει η κατάργηση της συχνής αλλαγής ιματισμού, η οποία θα γίνεται κατόπιν αιτήματος του κατασκηνωτή. Ο εξοπλισμός της κουζίνας έχει αφαιρεθεί από το δωμάτιο και θα παραχωρείται μόνο αν ζητηθεί και με την αποκλειστική ευθύνη του πελάτη, ως προς την καθαριότητα.
  7. Αν κάποιος κατασκηνωτής παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού (πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή), θα πρέπει να μείνει άμεσα απομονωμένος στο κατάλυμα του και να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο covid-19 του κάμπινγκ. Υπεύθυνος εφαρμογής σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος του κάμπινγκ, στη συνέχεια θα μεριμνήσει για την εφαρμογή όσων προβλέπονται από το πρωτόκολλο.

Οι ασφαλείς και ήσυχες διακοπές, που όλοι έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη, θα γίνουν πραγματικότητα εφόσον ΕΜΕΙΣ το κάμπινγκ τηρήσουμε απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και ΕΣΕΙΣ οι κατασκηνωτές δείξετε και εφαρμόσετε την πρέπουσα «ατομική ευθύνη» και υπευθυνότητα, ασχέτως με το πόσο εσείς προσωπικά συμμερίζεστε την υπόθεση της πανδημίας αυτής.

Κάποιοι δίπλα μας μπορεί να είναι βαθύτατα ευαισθητοποιημένοι από τον ιό και κάποιοι άλλοι να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης.

Οφείλουμε τουλάχιστον να τους σεβαστούμε.

Για το πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά το κάμπινγκ πατήστε ΕΔΩ